Tietoa blogista

Huoltoreitti blogi on suomalainen sota- ja konfliktiteemaisiin lauta- ja korttipeleihin erikoistunut sivusto. Blogin tarkoituksena on esitellä sotapelejä ja niiden pelaamista tarjoamalla arvosteluita sotapeleistä ja niihin liittyvistä medioista, katsausartikkeleita peleistä ja niiden teemoista, tapahtumaraportteja (after-action report, AAR) pelatuista peleistä, ja muusta aiheeseen liittyvästä. Huoltoreitin pitkäaikaisena tavoitteena on käsitellä ja arvioida kaikki Suomen sotiin liittyvät lauta- ja korttipelit, jotka vain saamme käsiimme.

Huoltoreitti avautui helmikuussa 2019 ja tavoitteena on julkaista uusi artikkeli n. 1-2 kertaa kuukaudessa.

Tämän blogin lisäksi meidät löytää Twitteristä ja Facebookista. Twitterin kautta seuraamme muita sotapelaajia, suunnittelijoita ja julkaisijoita, ja jaamme heidän viestejä eteenpäin omalla tilillä. Sen lisäksi tiedotamme omista uusista artikkeleista. Facebookissa tiedotamme pääasiassa omista uusista artikkeleista.

Sotapelit

Sotapeleillä tarkoitetaan yleensä sota- tai konfliktiteemaisia pelejä, joissa on usein historiallinen kehys, ja jotka pyrkivät simuloimaan sotaa tai konfliktia. Käytännössä sotapelien määritelmiä on yhtä monta kuin on määrittäjääkin, ja erilaisissa medioissa käydään loputonta asemasotaa eri määritelmistä. Tässä blogissa vältämme (ainakin aluksi) määrittelemästä sotapelejä, koska haluamme pitää ovet auki kaikenlaisille sotapeleille. Aika näyttää muodostuuko blogin ympärille oma määritelmä sotapeleille. Siihen saakka annamme kuitenkin kaikkien kukkien kukkia.

Lisätietoa sotapeleistä ja niiden harrastamisesta saa esim. Lautapelioppaasssa julkaistusta Sotapelien harrastaminen artikkelista.