Huoltoreitti-tiimi

Marko Tainio (Marko Tainio): Huoltoreitti blogin perustaja ja päätoimittaja. Marko on pitkän linjan pelaaja laudalla, roolilla ja videolla, sodalla ja ilman. Uusien lautapelien pariin hän päätyi opiskelukaverin suositeltua Diplomacy nimistä kevyttä kuuden tunnin aivopähkinää syksyllä 2002. Pian sen jälkeen Markosta tuli Suomen Diplomacyseuran (SDS), ja myöhemmin Suomen Lautapeliseuran (SLS:n) tapahtumien vakiokasvo ja organisaattori. Diplomacyn jälkeen hänen ensimmäinen ”oikea” sotapeli oli EastFront II, joka on edelleen hänen top-5 kaikkien aikojen sotapeli.

Anttoni Huhtala (Ansi): Ansi on pelannut lautapelejä läpi koko ikänsä, mutta ne koukuttivat hänet oikein kunnolla syksyllä 2004 kun eteen asetettiin neuvostoliiton politbyroota simuloiva Kremlin. Tästä innostuneena hän aktivoitui Suomen lautapeliseurassa (SLS:ssa) ja on toiminut siellä useassa eri roolissa. Ansi on myös mukana raskaampia lautapelejä käsittelevässä ”Kenen vuoro?” podcastissa. Sotapeleistä ykkönen on Advanced Squad Leader (ASL).

Antero Kuusi (Antero): Antero pelaa lautapelejä laidasta laitaan. Sotapeleissä hän arvostaa erityisesti innovatiivisuutta ja johtamisen sekä komentoketjujen riittävää mallintamista – ja siksi Advanced Squad Leaderia häntä ei saa pelaamaan. Yksinpelattavat sotapelit kiinnostavat myös Anteroa. Suosikkeja sotapeleistä ovat tällä hetkellä Empire of the Sun sekä Enemy Action: Ardennes. Vuosittaisiin perinteisiin kuuluu käynti USAssa World Boardgame Championships -tapahtumassa. Antero on myös toinen ”Kenen vuoro?” -podcastin tekijä.

Antti Lehmusjärvi: Antti on sotapelaaja, joka pelaa muitakin lautapelejä kun ei ehdi pelata sotaa. Eli noin 80 % ajasta. Ensimmäinen ei lapsille tarkoitettu lautapeli, jonka kautta harrastukseen yli kaksi vuosikymmentä sitten liityttiin, oli Advanced Third Reich, jolla on edelleen lämmin paikka sydämessä. Muutoinkin sotapeleistä kiinnostavimpia ovat strategisen tason pelit, joihin parhaimmillaan liittyy myös resurssien ja politiikan hallintaa. 2018 Antti myös aloitti uran pelisuunnittelijana, kun hänen Suomen sisällissotaan sijoittuva pelinsä 1918 – Veli Veljeä Vastaan julkaistiin onnistuneen Kickstarter-kampanjan jälkeen.  

Timo Ollikainen (Timo): Timo löysi lautapelit vasta ns. aikuisiällä vuonna 2007. Kepeähkö kiinnostus sotahistoriaan herätti aika nopeasti kiinnostuksen myös sotapelejä kohtaan. Kiinnostus muhi aikansa ja ajoi osallistumaan ensimmäiseen Warcon tapahtumaan vuonna 2010. Kyseinen tapahtuma osoitti sitten suunnan kohti suomalaisen lautapelaamisen marginaalia, eli sotapelejä. Timo on kuopiolaisen pelikerho Kärmeksen aktiiveja ja vaikuttaa mm. Kinkkucon ja Hexacon tapahtumien taustalla enemmän tai vähemmän. Timo on ns. valikoiva sekapelaaja, joka suosii sotapelejä ja pelaa myös yksinpelejä. Tärkeintä pelatessa on kokeminen, kokonaisuuksien hahmottaminen, pelaamiseen liittyvä kutina. Sotapeleissä Timoa viehättää kokonaisuudet, teema ja tarina sekä ”todella huono tilanne, häviän pelin, miten tästä noustaan” –tyylinen pohdinta

Joakim Suvanto (joe) on tamperelaistunut lautapelaaja, joka pelaa mielellään niin kevyitä kuin raskaitakin sota- ja muita lautapelejä. Varsin luonnollisista syistä lautapelaamisen raskaampi pääty ja sotapelit yleensäkin tuntuvat jäävän harmittavan vähälle. Erityisesti kiinnostavia teemoja ovat meri- ja ilmasota, intiaanisodat sekä kaiken maailman tuntemattomammat pikkutaistelut. Hänen kaikkienaikojen suosikkilautapelinsä on yksinpelattava Fields of Fire. Pelissä yhdistyy kaikki mistä Joakim sotapeleissä tykkää: Erittäin vaikeat valinnat, jossa jatkuvasti joutuu tekemään uhrauksia sekä pienistä päätöksistä ja tapahtumista syntyvä historiallinen tarina, johon on helppo uppoutua. Muita suosikkeja ovat sotapelejen puolelta mm. First Nations solo -sarja, COIN-sarjan pelit, The Hunters ja Unconditional Surrender.